С ескалацията на блокадите мобилизации на още техника заплашиха фермери и животновъди в Северна Гърция, които са дали краен срок до днес правителството да отговори на искането им за среща относно данъчното облагане, осигуровките и разходите за производство, съобщава „Български новини”.
В крайна сметка в петък представители на стачниците ще имат среща със земеделския министър Евангелос Апостолу и представители на министерствата на финансите, труда и околната среда. Сред фермерите има и такива, които оттеглиха временно тракторите си от блокадите, в знак на добра воля преди предстоящата среща, като се заканиха, че ако не бъдат удовлетворени, ще се върнат на барикадите.
 

Нещо повече, заканата е във вторник трактори от цялата страна да се изсипят в столицата Атина и да блокират града, докато не получат исканото. Остава затворена магистралата Солун-Евзони и самият пункт на границата с Македония. Достъпът в Македония е чрез гранична гара Дойран, а до там се достига по обиколни пътища.
 
Затворен и в двете посоки е и булевардът към летището на Солун, като достъпът става само от едно място. Земеделските производители в Западна Гърция ще затворят символично за 24 часа и граничния пункт и достъпа до границата с Албания.
 
Разговорите с правителството започват месец, след отказа на земеделците да водят преговори и след неколкократни безуспешни опити да блокират границата с България, при което бяха разпръснати със сила от полицейски части и барети.