Майли Сайръс ще дари 500 000 долара за подпомагане на жертвите на урагана „Харви”, който опустоши американския щат Тексас тази седмица.
24-годишната поп звезда сподели това в шоуто на Елън Дедженеръс снощи. Тя изглеждаше разтревожена за случващото се в щата и изказа съболезнования към близките на загиналите при настъпването на стихията.

След това Елън изрази в Туитър възхищение и благодарност към певицата, пишейки: „Впечатлена съм, че моята приятелка Майли Сайръс се застъпва за хората от Тексас и дарява половин милион долара за тях”. Това не е единствената знаменитост, която се зае с благотворителност след „Харви”. Леонардо ди Каприо дари 1 млн. долара, подкрепа оказа и Сандра Бълок, която има дом в Остин, Тексас. Бионсе също обеща да протегне ръка към нуждаещите се в родния си град Хюстън и сподели, че е направила "значително дарение". Броят на загиналите в резултат на наводненията, предизвикани от циклона „Харви” в южните райони на САЩ, достигна 47 души, съобщи по-рано телевизия Си Ен Ен.

Той удари Тексас в събота, а сега навлиза нагоре в американска територия и приближава щата Тенеси. Максималната скорост на вятъра в зоната на бедствието е около 13м/сек. В момента „Харви” е на около 140 км. югоизточно от град Мемфис. Според синоптиците, съвсем скоро той може да загуби силата на тропически циклон.