Интернет инфлуенсър е починал малко след излъчване на живо, в което показва как изпива няколко бутилки силен алкохол. Кадрите са излъчени в китайския TikTok.

Инфлуенсърът Санкянджи (или „Брат 3000“) е намерен мъртъв часове след като показал как се състезава с друг инфлуенсър в надпиване с байцзю – силна китайска алкохолна напитка, подобна на водката, съобщава Си Ен Ен.

Пострадалият, чието истинско име е Уонг, е взел участие в предизвикателство, известно като PK, срещу друг инфлуенсър в ранните часове на 16 май. Той излъчвал надпиването на живо в канала си в Douyin.

PK е предизвикателство, представляващо двубой между инфлуенсъри, в който победителят печели награди и подаръци от зрителите, а изгубилият често е наказван. В този случай наказанието е било пиене на байцзю.

„Не знам колко беше изпил преди това, но когато се включих, го видях да изпива три бутилки и да започва четвърта“, разказва приятел на починалия.

„Игрите PK свършиха в 1 ч. сутринта и в 1 ч. следобед (когато е открит от семейството му), той беше починал“, добавя той.

Уонг многократно е участвал в подобни състезания, включващи алкохол, и е пускал клипове в мрежата.

Превод и редакция: БЛИЦ 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук