Бившата кралица на красотата Аурея Васкес-Ричос, която в миналото спечели конкурса "Мис Пуерто Рико Петит", бе обявена за виновна за организирането на убийството на съпруга си. Според AsiaOne престъплението е извършено през 2005 г.

Според съобщения в медиите през 2005 г. красавицата се оженила за 32-годишния канадски милионер Адам Анханг, но след едва шест месеца бракът започнал да се срива поради постоянни кавги за пари и недоволство един от друг. Адам бил недоволен, че съпругата му не иска да приеме юдаизма. Аурея, на свой ред, твърдяла, че съпругът й я мами.

Според Winnipeg Free Press, в един момент двойката започнала да ходи на семеен терапевт, но още на петата сесия мъжът предложил развод. Според Адам те щели да могат да се оженят отново, когато жената най-накрая приеме новата вяра. Освен това, така щели да могат да сключат нов брачен договор.

Същата вечер Аурея поканила съпруга си да вечерят в центъра на Сан Хуан, най-големия град в Пуерто Рико. След като двойката напуснала ресторанта, един непознат нападнал мъжа и го намушкал с нож. От раните той умрял.

Полицията успяла да хване убиеца, който признал, че за деянието му Аурея му е обещал три милиона долара. Въпреки това престъпникът така и не получил парите.

В случай на развод жената щяла да получи осем милиона канадски долара, но състоянието на съпруга й било три пъти повече. В тази връзка, бившата кралица решила да получи наследство.

През 2008 г. жената, както и нейната сестра и любовникът й, бяха обвинени в конспирация на убийство. По това време Аурея била напуснала страната и се е крила в Италия от няколко години. Пет години по-късно тя е арестувана в Мадрид. Очаква се тя да бъде осъдена на 31 януари 2019 г.

Превод: БЛИЦ