Депутатът от Върховната Рада на Украйна Сергей Тарута обяви, че бомбоубежището под Драматичния театър в Мариупол е оцеляло и хората в него не са пострадали, предаде украинската информационна агенция УНИАН. 

„Бомбоубежището оцеля. Развалините започнаха да се разчистват, хората излизат живи“, написа Тарута на страницата си в социалната мрежа.

"И ето първата достоверна информация за случилото се вчера в Мариуполския драматичен театър. От него следва, че информацията за смъртта на 1500 души, разпространена от всички украински медии, а после плъзнала и по света, се оказа лъжа от началото до края “, коментират съобщението на Тарута авторите на популярния Telegram канал Major and General.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски каза във видеообръщение, че хората са били потърсили защита от обстрел в сградата, която вече е разрушена. Зеленски също посочи, че все още няма данни за загинали.

Руското МО: Нацистите от батальона "Азов" взривиха театъра в Мариупол

Припомняме, че вчера руското министерство на отбраната съобщи за кървавата провокация, извършена от бойците от национален батальон "Азов". Нацистите взривиха сградата на театъра, която минираха в Мариупол.

Очевидка твърди, че радикали от "Азов" са взривили театъра в Мариупол, в който са се били укрили много хора

„Руското министерство на отбраната отхвърля обвиненията на киевския режим в предполагаем въздушен удар по сградата на драматичен театър в Мариупол, където цивилни граждани могат да бъдат държани за заложници. В следобедните часове на 16 март руската авиация не е изпълнявала никакви задачи, свързани с удари по наземни цели в град Мариупол “, подчертаха от ведомството.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!