Бойци от Националистическия батальон "Азов" (терористична организация, забранена в Русия) извършиха нова кървава провокация, като взривиха главната сграда на Драматичния театър в Мариупол, съобщи руското министерство на отбраната.

Бойците от Националистическия батальон „Азов“ извършиха нова кървава провокация, като взривиха сградата на театъра, съобщиха от руското министерство на отбраната.

Скандал: Украинска телевизия пусна изявление на Зеленски за капитулация! ВИДЕО

"От избягалите от Мариупол бежанци се знае, че националистите от батальон „Азов“ са държали цивилни за заложници в сградата на театъра, използвайки горните етажи като огневи точки", казаха още от министерството на отбраната.

Министерството на отбраната отхвърли обвиненията на Киев, че театърът е бил взривен в резултат на въздушен удар на руската авиация.
 


"На 16 март руските военновъздушни сили не изпълняваха задачи, свързани с нанасяне на удари по наземни цели в границите на града на Мариупол", подчертаха от руското министерство на отбраната.

Мрежата завря от думи на премиера Петков за противогази и радиоактивна храна у нас

Министерството на отбраната подчерта, че сградата на театъра в Мариупол никога не е била разглеждана като мишена за унищожаване. По-рано руското министерство на отбраната нарече "въздушния удар" по Мариупол като инсценирана провокация.

Сградата на болницата в града е преустроена от бойци на Азов (забранена в Русия) като база поради удобното си местоположение в близост до центъра на града. Министерството на отбраната подчерта, че военните престъпления в Мариупол са извършени от украински националисти, които са били затворени в града.