Кой не обича добрите истории за призраци? Ако сте фен на плашещи и смущаващи истории, значи сте попаднали на правилното място.
 

 
Тези снимки са направени от обикновени хора, но със сигурност по гърба ви ще пропълзят студени тръпки при вида им. Те не могат да бъдат обяснени от науката. На пръв поглед изглеждат доста обикновено, но на фона им могат да бъдат забелязани размазани форми ни призраци и привидения.
 
 
Дамата и починалия й съпруг

 
На 17 август 1998 година Денис Ръсел и семейството й взимат 94-годишната си баба от старческия дом, за да се насладят заедно на пикник. Тогава правят и тази снимка. Дълги години не обръщат внимание на мъжа зад бабата, но когато старицата умира, те го забелязват. Тогава те установяват, че това е съпругът й, който е починал през 1984 година.
 
 
Уейвърли Хилс

Санаториумът Уейвърли Хилс е открит през юли 1910 година. Това е единствената болница в окръг Джеферсън, щата Кентъки, където се е лекува туберкулоза. По това време не е имало антибиотици, като в наши дни, затова пациентите са инструктирани да седят на вън на верандата, да дишат чист въздух и да се радват на слънчевите лъчи. По-късно ставя ясно, че едва 5% от болните в Уейвъри Хилс са оцелели, а над 8 000 са починалите. Телата им са били изхвърляни в улей и вадени от сградата през таен подземен тунел. Причината за това чудовищно деяние е била, че от обществото е бил скриван броят на починалите от епидемията от туберкулоза.
 
Персоналът на болницата се е сблъсквал с хиляди трупове на починали хора и това е нямало как да не окаже влияние върху психиката му. Много от тях също са се заразили с болестта. Смята се че жената на снимката горе е една от сестрите в болницата Мери Лий. Според теориите тя е била неомъжена и е забременяла от лекар в болницата. Намерена е обесена в стая номер 502 в лечебното заведение. Тази ужасяваща снимка показва призрака на Мери, който все още броди из коридорите на Уейвърли Хилс.
 
 
Призрак на задната седалка

Шофьорите обикновено мразят да возят някои на задната седалка, но тази снимка съдържа нещо повече от досадник отзад. През 1959 година Мейбъл Чинери, съпругата на мъжа, който управлява автомобила, е на погребението на майка си, когато решава да заснеме тази фотография. Когато снимката е проявена, Мейбъл забелязва страховитото и мистериозно очертание на човек, седящ на задната седалка на колата. Тя се вглежда малко по-внимателно във фотото и открива лицето на мъртвата си майка... В този ден никой не е в състояние да докаже, че тази снимка е измислица.
 
 
Кафявата лейди

Това е може би една от най-известните снимки на духове, заснета в замъка "Рейнам Хол", който се намира в Норфолк, Великобритания. Фотографията е известна като ”Кафявата дама”. Предполага се, че духът на жената, заснета на тази снимка е Мария Дороти Уолпол, която се омъжва за виконт Чарлз Тауншенд Втори през 1713 г. Не след дълго Чарлз започва да подозира, че Мария му изневерява с Лорд Уортън. Смъртта на е Мария Дороти Уолпол е документирана през 1726 година, но мнозина са не мнение, че тя не е умряла. Слуховете разказват, че тя е затворена в отдалечен край на замъка до смъртта си. Снимката е направена от майор Лофтъс през една нощ на 1749 година. Когато тя е проявена, той разпознава лейди Дороти и я къса веднага. По-късно майорът разказва, че когато се вгледал в лицето й, на мястото на очите й имало две черни гнезда. Страшно, нали?
 
 
Той не трябваше да е там!

Погледнете много внимателно в задния ред на тази снимка! Съсредоточете се върху четвъртия от ляво и ще забележите очертанията на нещо като лице на човек. Да! Това е Фреди Джакъсн, пилот от ескадрила в Първата световна война. Но какво е страховитото тогава? Е, той не е трябвало да бъде там, защото е бил мъртъв към момента, в който снимката е заснета. През 1919 година Фреди умира по време на военно учение в Англия, когато попада пред перка на самолет. Ескадрилата му се събира за тази снимка в деня на погребението му.
 
Сватбеният дух

Сватбеният фотограф Нийл Сандбах се готви да запечата за вечни времена сватбеният ден на местна двойка в плевня в Хертфордшир, Англия. За да бъде готов той първо прави няколко пробни снимки, но когато проявява тези пробни снимки той е шокиран. В камерата му е втренчено едно момче, облечено стари, бели чаршафи. Той разпитва персонала на фермата и те му разказват за странни случки, при които са забелязвали очертания на младо момче да обикаля наоколо. От думите им то винаги е било облечено в бели чаршафи и се появява в необяснимо бяло сияние. Те се взирали в него неразбиращо, докато момчето не се изпарявало за едно мигване на окото.
 
 
Бялата дама

През 1975 година Даян Берхолт заедно със съпруга си Питър и 12-годишния им син посещават църква в английското графство Норфолк. Даян сяда на една от пейките и започва да се моли, а Питър я заснема. Когато проявяват филма, те са тотално шокирани! На снимката има бяло сияние на човек точно до Даян. Семейството е толкова шокирано, че на следващата година се връща в църквата и показва снимката на преподобния Петит. Той пък им разказва, че в манастира са разказва легендата за Бялата дама, която била лечителка и помагала на всеки, който идвал в храма и го лекувала, ако има нужда. В този момент Даян си спомня, че по време на посещението си преди година била болна и приемала силни антибиотици...

Източник: Канал 3