Избраният за президент на САЩ Барак Обама избра кандидатите за министри на търговията и на националната сигурност, съобщи АФП, като се позова на телевизия CNN.
По данни на телевизията Обама ще предложи поста министър на търговията на една от най-богатите жени в САЩ, 49-годишната Пени Прицкер. Тя е от Чикаго и по време на предизборната кампания на Обама отговаряше за събирането на дарения, като успя да събере рекордна в историята на САЩ сума. Личното богатство на Прицкер, която заема 153-омясто сред 400-те най-богати американци, се оценява на 2 милиарда долара. В продължение на 20 години Прицкер е начело на едни от най-големите компании като TransUnion, Classic Residence by Hyatt, Pritzker Realty Group и The Parking Spot.
По информация на CNN за министър на националната сигурност Обама е избрал губернатора на Аризона Джанет Наполитано. 50-годишната Наполитано, която е била адвокат, става губернатор на щата Аризона през 2002 г., а след 4 години е преизбрана за втори мандат. Официално и Прицкер, и Наполитано отказват да коментират съобщенията за възможното им назначение. Представители на Обама също не потвърдиха информацията за избраните кандидатури, но и не я опровергаха. ЛентаРу припомня, че Обама беше избран за президент на 4 ноември и на 20 януари ще встъпи в длъжност. /БЛИЦ