Жената на испанския изобретател Серж Сантос смята, че секс-роботът с изкуствен интелект, направен от мъжа й, ще бъде полезен за решаване на семейни проблеми, съобщава Huffington Post.
 


Съпругата на Сантос Марица Кисамитаки не се притеснява, че благоверният й се разтушава със секс-кукла. "Мисля, че ако в отношенията има доверие и взаимно уважение, то появата на куклата може само да помогне," казва тя. По нейни думи, понякога хората са съвместими в много други неща, но не и в секса. Тя смята, че в такива случаи куклата се явява изход от тази ситуация.Сантос потвърждава, че нерядко му се искало да прави секс, докато жена му нямала никакво желание. Той успял да я убеди, че за удовлетворение на неговите потребности му е необходима секс-кукла. "Казах й: "Чуй ме, сексът разрушава отношенията заради отсъствието на синхрон," разказва изобретателят. "Не исках да нося такова бреме върху брака си."Сантос планира да построи секс робот с мъжка външност и се опасява, че сам може и да не прояви такова великодушие като съпругата му. "Мисля, че ще ревнувам, ако тя използва робот мъж," признава той. По негови думи, навярно ще поиска развод, ако разбере, че жена му харесва играчката повече от него самия.Куклата Саманта, която разработил Сантос, е способна да реагира на докосване и прегръдки, помни "партньорите" си и изгражда индивидуален начин на общуване с всеки от тях. Изобретателят продава секс роботите си на цена от 2834 до над 7000 долара.
През 2017 г. бе съобщено, че изобретателят продемонстрирал Саманта на фестивал на електронните изобретения в австрийския Линц. Куклата не издържа на наплива на желаещите да я тестват, които в края на краищата я потрошиха.

Превод: БЛИЦ