Израелски бойни самолети са нанесли късно снощи удари по военни цели на „Хамас“ в южната част на Ивицата Газа, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на палестински очевидци.
Обстрелът е в отговор на ракета, изстреляна от палестинската територия, която задействала сирените за въздушно нападение в Южен Израел и накарала жителите да се отправят към бомбоубежищата, преди да падне в открито пространство. Ракетното нападение и израелските контраудари сложиха край на краткотрайното затишие, което преобладаваше вчера след интензивната размяна на огън предишната нощ.

Междувременно петте страни от ЕС, членки на Съвета за сигурност на ООН, отхвърлиха решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Голанските възвишения за израелска територия и изразиха безпокойство, че то може да има сериозни последици. Белгия, Великобритания, Германия, Полша и Франция изтъкнаха, че европейската позиция не се е променила и че съгласно международното право, залегнало в резолюциите на ООН, Голанските възвишения остават окупирана от Израел сирийска територия.Източник: БНР