ВВС на Израел атакува обектите на радикалната палестинска група Ислямски джихад в ивицата Газа в петък вечерта. Това съобщиха от пресслужбата на израелската армия.

Нападението е отговор на радикалните атаки срещу израелската територия. Екстремисти от ивицата Газа отново изстреляха ракети към израелска територия само часове, след като беше обявено спиране на огъня между Израел и радикалната палестинска групировка. Така примирието в Близкия изток изкара няколко часа.

Израел смята радикалната палестинска организация Ислямския джихад за терористична.

По-късно пресслужбата на израелската армия съобщи, че сред атакуваните цели на терористите е сградата, използвана за подготовка на компонентите за ракетите. Седалището на организацията в Хан Тенис също е било атакувано.

Според израелската армия сутринта на 12 ноември, когато започна последният кръг на конфронтация, радикали от ивицата Газа изстреляха най-малко 450 ракети срещу Израел, повечето от които бяха прихванати.

В отговор израелските военни удариха десетки цели на Ислямския джихад в ивицата Газа. Според палестинското министерство на здравеопазването в резултат на израелските атаки в сектора са загинали над 30 души. Пресслужбата на израелските сили за отбрана заяви, че "около 20 от тях са терористи, които изстрелват ракети".