Експерти казаха, че ако витамин С се инжектира интравенозно, тогава по този начин можете бързо да увеличите нивото на кислород в кръвта. 

Това ще има положителен ефект върху цялото тяло и ще неутрализира възпалителния процес. Съответно, стационарното лечение ще отнеме много по-малко време. Тази хипотеза е потвърдена от множество клинични проучвания,  пише The Telegraph.

Експерти от Ухан установиха, че в сравнение с плацебото, витамин С може да ускори лечебния процес с почти 70%. Всеки ден трябва да вливате 6-24 грама витамин, но със специални добавки, а не в чист вид.

Както показват последните статистически данни, по време на хоспитализация пациентите с коронавирус имат недостиг на витамин С. Освен това се диагностицира скорбут. Дори ако по време на лечението лекарите използват витамин С, след изписването една четвърт от пациентите отново се сблъскват със скорбут. Ето защо се препоръчва този витамин да се приема дори след изписване на пациента от болницата. Допълнителни проучвания също показват, че в болница само при една трета от пациентите с коронавирус започва да преминава в тежка форма, ако се използва интравенозна процедура с витамин С.

Експертите отбелязват, че подобни заключения са предварителни, така че трябва да се третират изключително предпазливо. Разбира се, използването на този метод на лечение показва положителен ефект, но все пак най-надеждният начин за избягване на тежка форма на коронавирус е навременната ваксинация.

Превод: БЛИЦ