Заразната вълна от новия коронавирус COVID-19 не подмина и известните личности. Сред първите засегнати бяха Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, припомня "Дарик".

В средата на месец март актьорът съобщи в Туитър:

„Чувствахме се уморени, бяхме настинали и схванати. Съгласно сегашните препоръки си направихме тест за коронавируса и пробата се оказа положителна“.

За щастие двама вече се възстановяват и се чувстват много по-добре.

През март от британската кралска резиденция "Кларънс Хаус" съобщиха, че синът на кралица Елизабет II е заразен с коронавирус. В момента принц Чарлз се възстановява и се връща към дейностите си. От „Кларънс хаус“ съобщиха:

"След консултация с личния си лекар, принц Чарлз вече не е под карантина".

В музикалните среди  Пинк е първата певица, която заяви, че е преборила коронавируса, заедно със сина си Джеймисън. Пинк определи COVID-19 като влакче на ужасите.

А Дж. К. Роулинг разкри, че е страдала от „всички симптоми“ на COVID-19.

Авторката на „Хари Потър“ сподели в началото на април месец в Twitter новини за здравословното си състояние, като увери последователите си, че е „напълно възстановена“, въпреки че не е била тествана за респираторни заболявания.

В света на операта на 22 март Пласидо Доминго обяви, че е дал положителен тест за коронавируса, след което бе приет в болница. Седмица по-късно  той написа на страницата си във Facebook, че се е върнал в дома си в Акапулко и благодари за ранното лечение, което е подпомогнало възстановяването му.

"Вкъщи съм и се чувствам добре. За щастие още от първия симптом бях, както винаги, под лекарско наблюдение, като се има предвид възрастта и съпътстващите ми заболявания, така че веднага бяха заподозрените симптомите на COVID-19 и това ми помогна много", сподели оперната звезда.