Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че на изборите догодина ще се бори за преизбиране отново в тандем с вицепрезидента Майк Пенс, предаде Ройтерс.


"Той е мой човек, мой приятел", каза Тръмп в интервю за телевизия "Фокс нюз".

Що се отнася до слуховете, че този път може да се яви на изборите в тандем с бившата постоянно представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, той заяви, че това също "би било чудесно", но добави, че Пенс свърши "феноменална работа".

Тръмп все пак отбеляза, че и за Хейли ще има роля в екипа му.

В книгата си, издадена миналата година, тя избягна да критикува президента, макар да не скри, че двамата не винаги са били в съгласие.

Тръмп също така отказа да потвърди, че държавният секретар Майк Помпейо ще напусне кабинета и ще се кандидатира за сенатор от родния си щат Канзас.

Според Тръмп за Помпейо не е проблем да победи, ако се кандидатира, и той сам може да вземе решение по въпроса, ако сметне, че републиканците са застрашeни да загубят сенатското си място от Канзас.

Тръмп защити своето решение да използва личния си адвокат Руди Джулиани да работи по отношенията с Украйна.

Президентът на САЩ прогнозира, че няма да бъде отстранен от поста, защото според него "демократите не разполагат с нищо, което да (го) уличава".