Германските власти откриха днес телата на трима души, сред които една от най-богатите жени в Русия, загинали при разбиването на малък самолет близо до Франкфурт, предаде ДПА.

Самолетът "Епик Ел Ти" катастрофира вчера по време на заход към летището в Егелсбах. Руската авиокомпания "Ес 7 груп" заяви, че нейната съсобственичка Наталия Фильова е била сред загиналите.

Руски медии съобщиха, че Фильова е пътувала с баща си. Германската полиция заяви, че в самолета, излетял от Кан, Франция, е имало двама руски граждани. Прокуратурата в Дармщат каза, че утре ще бъде извършена аутопсия.

Властите се опитват да установят дали другите двама души в самолета са били бащата на Фильова и руски пилот.

Съдебни експерти направиха оглед на мястото на катастрофата. Засега не е ясно какво е причинило падането на самолета, станало при хубаво време. Следователите се надяват да съберат доказателства от свидетели и от изгорелите останки на самолета. Говорител на германските авиационни власти каза, че установяването на причината за катастрофата може да отнеме седмици, месеци, дори години.

По думите му самолетът вероятно не е имал черна кутия. Междудържавният авиационен комитет в Москва заяви, че е изпратил експерти, които да помогнат на германското разследване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!