Самолет на LOT Polish Airlines по маршрут от Варшава до Брюксел беше принуден да извърши аварийно кацане поради намаляване на налягането в кабината по време на полет. На самолета са били 20 полски евродепутати.

Аварийното кацане, което се е наложило заради аварията на голяма височина. То е продължило 4 минути и е било успешно, като самолетът се е приземил в германския град Дюселдорф, пише "Телеграф". 

Полското посолство в Германия съобщи, че никой от пътниците не се е нуждаел от медицинска помощ и летището им е осигурило настаняване, докато чакат заместващ полет.

Евродепутатът от „Право и справедливост“ (PiS) Доминик Тарчински благодари на екипа на LOT за професионалното им поведение по време на ситуацията.

„Кацнахме безопасно и чакаме втори самолет. Огромни благодарности на екипажа на LOT Polish Airlines за тяхното абсолютно професионално поведение!“

Левият евродепутат Робърт Бидронь поздрави екипажа за успешното аварийно кацане.

„Току-що извършихме аварийно кацане на летището в Дюселдорф. Самолетът LOT претърпя разхерметизиране на кабината. Ситуацията изглеждаше драматична, но беше овладяна. Браво на екипажа!”.

От посолството на Република Полша в Берлин също информираха, че принудителното кацане е преминало без големи усложнения. 

Говорителят на самолетната компания коментира, че над територията на Германия, е имал неизправност в херметично уплътняващата система на кабината.

"Капитанът, в съответствие с приложимите процедури, реши да намали височината на полета и да кацне в стандартен режим на летището в Дюселдорф", каза Кшищоф Мочулски. 

Той подчерта, че ще бъде изпратен заместващ самолет, който да вземе пътниците, за да продължи полета за Брюксел.