Кралицата на Великобритания Елизабет II е поканила внука си принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да присъстват на официалното отбелязване на рождения й ден, съобщава The Sunday Times.

Ако избягалите в САЩ херцози на Съсекс приемат поканата, това ще бъде първото събиране на кралското семейство от решението на двойката да се откажат от кралските си задължения.

Официалното честване на 95-ата годишнина на кралицата, която е родена на 21 април, е насрочено за 12 юни. В този ден ще се проведе военен парад в чест на монарха. Обикновено по-възрастните членове на кралското семейство гледат парада от балкона на Бъкингамския дворец. Все още не е ясно дали на Хари и Меган ще им бъде позволено да се присъединят към останалите.

Журналисти на изданието предполагат, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще приемат поканата и ще останат във Великобритания най-малко три седмици. На 10 юни 100-годишен юбилей ще отпразнува мъжът на Елизабет II принц Филип.

Въпреки че той не планира да отбелязва събитието с размах, внукът му най-вероятно ще поиска да го поздрави. Освен това за принц Хари е важно да присъства и на откриването на паметника на майка си, което ще се състои на рождената й дата – 1 юли.

Първоначалните планове бяха принц Хари и съпругата му да се срещнат с кралицата през март – година след като решиха да напуснат кралското семейство. Заради пандемията от коронавирус разговорите най-вероятно ще бъдат отложени или насрочени за друга дата.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!