Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров отново призова президента на Украйна Володимир Зеленски да позвъни на руския си колега Владимир Путин и да му се извини.

В Telegram канала си той качи видео, на което в освободените украински територии се слага знаме с лика на първия президент на Чечня Ахмат Кадиров.

„Хвала на Аллах, да живее Русия”, гласи текстът към кадрите.

Къде е направено видеото обаче Кадиров не уточнява. 

 

Преди това той припомни, че на 25 февруари в Грозни е имало събирания, на които над 12 000 бойци са изразили готовността си да изпълняват задачи от всякаква трудност по разпореждане на върховния главнокомандващ на руските въоръжени сили.

„Включително те жадуват за изпращане на доброволни начала в Украйна“, отбелязва той.

Рамзан Кадиров подчертава, че днес доста терористи са намерили убежище в Украйна, включително тези, „които в Чеченската република убиха нашите братя, сестри, жени, деца и старци, а след това избягаха от отговорност в Европа под покровителството на различни спецслужби”.

„Официално заявявам, че през най-горещите точки в Украйна ще преминават именно чеченските бойци, които служат на първия президент на републиката и герой на Русия Ахмад Кадиров.

Ръководителят на Чечня е убеден, че „в близките дни ще празнуваме освобождаването на многомилионното население на Украйна от насилието и убийствата”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ