Състояние от над £10 милиарда нарежда седмият херцог на Уестминстър Хю Гросвенър и семейството му на 12-то място по богатство в цяла Великобритания, според The Sunday Times Rich List.

Като глава на империя от недвижими имоти, която притежава повече от 1 500 сгради по целия свят – включително целия Парк Лейн и половината от Мейфеър – 31-годишният Хю често е описван като собственик на “половин Лондон”. Близките му отношения с кралски особи като принц Уилям, принц Хари и Кейт Мидълтън пък станаха причина да бъде наричан и „най-подходящият ерген в Обединеното кралство“. Бащата на Хю е бил 14-ти братовчед на покойната кралица.

През 2013 г. Хю стана кръстник на най-голямото дете на принца на Уелс, принц Джордж. Приятел на принц Хари, херцогът се е наслаждавали и на някое и друго парти парти навремето. Като всяко младо момче, и той е бил заснет на няколко снимки, които предпочита да забрави, пише BG Voice

Хю стана 7-ият херцог на Уестминстър през 2016 г., след като баща му, генерал-майор Джералд Гросвенър, за съжаление почина от сърдечен удар на 64-годишна възраст.


Преди това той беше известен като Ърл Гросвенър и се радваше на бляскав живот в Лондон, преди да отиде да учи в университета в Нюкасъл.

За неговия 21-ви рожден ден през 2012 г. баща му пръсна колосалните £5 милиона за пищно тържество с високопоставени гости, включително принц Хари. 800 присъстващи имаха достъп до свободно течащо шампанско и бяха зарадвани със светлинно шоу в полунощ.

Очевидно впечатлен от празненството, херцогът каза тогава:

„Партито беше просто невероятно – рожден ден и парти, което никога няма да забравя. Това е началото на нова ера в живота ми и очаквам с нетърпение предизвикателствата, които предстоят.”

Херцогът пази в тайна дали има дама на сърцето си, но има данни, че Хю е ​​бил във връзка с Хариет Томлинсън от няколко години. Двамата се срещнаха в колежа и се разделиха, само за да се съберат отново много пъти.

Според докладите, “замаяният” милиардер я е придружил на редица романтични забежки, включително малка почивка в Калифорния, където отседнаха в луксозния курорт Вентана. Не се знае обаче дали още са заедно.

С титлата си, Хю наследи и огромното финансово наследство на семейството си, което го направи третият най-богат човек във Великобритания по това време.

Семейство Гросвенър първоначално са направили състоянието си от дейност в минното дело, преди да насочат вниманието си към света на имотите. The Grosvenor Group, има присъствие с активи в над 62 града по света, включително търговския център Liverpool ONE и Grosvenor Square в Лондон.

Въпреки че Хю е третото дете на Джералд и Наталия Гросвенър, според старите закони като първи син той е наследил по-голямата част от състоянието преди по-големите си сестри.

Неговото портфолио включва семейното седалище, имението Eaton от 11 500 акра и имението за стрелба Abbeystead от 23 500 акра в Ланкашир. Освен това той притежава гората Рей в Съдърланд, Шотландия, дом на множество красиви планини и хиляди диви елени.

Ако има нужда от почивка, той може да се оттегли в своя парцел от 37 000 акра: имението Finca La Garganta, в провинциална Кордоба близо до Севиля, Испания.

Известно е, че Уилям и Хари идват от време на време, прекарвайки времето си в лов на диви свине и елени.

Херцогът обаче възхитително се въздържа от парадиране с парите си, предпочитайки вместо това да покаже своята филантропска страна.

През април 2020 г. Хю дари милиони лири в подкрепа на действията на правителството срещу пандемията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук