Президентът Румен Радев пристигна в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора. Българският държавен глава се подписа в книгата за съболезнования за Нейно величество, съобщава БНТ.

"Кралица Елизабет Втора управлява с достойнство и сила на духа, превръщайки се в устойчив символ на благородни добродетели в нашата турбулентна епоха. Винаги ще ценя дълбоко времето, прекарано с нея, благословена с мъдрост и способна да пренася по удивителен начин уроците от миналото през съвремието ни към бъдещето.

Дори в смъртта си Нейно Величество продължава да ни обединява, не само нейните сънародници, които чакат с дни, за да отдадат почит на кралицата, но също и целият свят - с масовото присъствие на световни лидери тук за церемонията.", заяви президентът Румен Радев след като остави своя съболезнователен адрес.

Церемонията се очертава да се превърне в едно събитията, събрали на едно място най-много държавни лидери от целия свят. В Лондон българският президент е придружен от съпругата си Десислава Радева.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук