Мълния обиколи света само за минути, след кончината на легендарната певица Тина Търнър, която си отиде на 83-годишна възраст.

Легендарната Тина Търнър страдаше от редица здравословни проблеми през последните години, включително рак, инсулт и бъбречна недостатъчност, пише BBC.

Два месеца преди смъртта си рокендрол легендата сподели мрачна публикация в Instagram, в която се оплака от бъбречна недостатъчност. 

83-годишната Търнър разкри за своите здравословни проблеми на Световния ден на бъбрека на 9 март, разказвайки, че се е подложила на „сериозна опасност“, като подценила диагнозата си хипертония от 1978 година. 

Светът плаче: Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър

„Бъбреците ми са жертви на това, че не осъзнавах, че високото ми кръвно налягане трябваше да се лекува с конвенционална медицина“, написа Търнър тогава.

„Изложих се на голяма опасност, като отказах да се изправя пред реалността и да осъзная нуждата от ежедневна, доживотна терапия с лекарства”, допълни тя.

В смразяващо интервю за вестник “Guardian” от април пък Търнър разкри как иска да бъде запомнена и добави, че не се страхува от смъртта.

„С какво бихте искали да бъдете запомнен?“, бе попитана Тина Търнър. 

„Като кралицата на рокендрола. Като жена, която показа на други жени, че е добре да се стремят към успех според собствените си условия”, заяви легендата.

Родената в САЩ звезда беше една от най-обичаните рок певици, известна със своята харизма на сцената и безбройните си хитове. Тя стана известна заедно със съпруга си Айк през 60-те години на миналия век с хитове като Proud Mary и River Deep, Mountain High.

Вторият й съпруг Ервин Бак й дари един от бъбреците си през 2017 г., след като беше открито, че тя страда от бъбречна недостатъчност.

Тина преживя и трагедия със загубата на най-големия си син Крейг, който се самоуби през 2018 г. Баща му беше бившият колега на Търнър, Реймънд Хил.

От НАСА потънаха в скръб заради Тина Търнър СНИМКА

Друг неин син син - Рони, чийто баща беше Айк Търнър, почина през 2022 г. Тя имаше и две осиновени момчета - Айк-младши и Майкъл, децата на Айк от предишна връзка.

В интервю за Marie Claire Южна Африка през 2018 г. Търнър каза: "Хората смятат, че животът ми е бил труден, но аз мисля, че това беше прекрасно пътуване. Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече осъзнаваш, че не е това, което се е случило, а как се справяш с него."

Легендарният рокаджия Мик Джагър с тъжен пост в Туитър след смъртта на Тина Търнър. 

„Толкова съм тъжен от смъртта на моята прекрасна приятелка Тина Търнър. Тя беше наистина изключително талантлива изпълнителка и певица. Тя беше вдъхновяваща, топла, забавна и щедра. Тя ми помогна много, когато бях млад и никога няма да я забравя”, написа Мик Джагър.

 

 

Журналистът и водещ Ники Кънчев написа трогателен пост за Тина Търнър, която си отиде на 83 години.

"И Тина Търнър отлетя!
На 83 години! 
Толкова енергия, толкова динаника, толкова страст, толкова емоция си тръгнат днес от този свят. И това "ръмжане" докато пееше! Брилятна!
Видяла и 2 и 200 в живота си, тя е пример за всички нас да живеем и да се обичаме!
Какво общо има любовта с това? ни попита, а отговорът е ясен- общото са сърцата ни!
Лети свободно, Тина!", написа той в социалните мрежи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук