Аутопсията на американския финансист и обвинен в сексуален трафик Джефри Епстайн разкри, че има няколко счупени кости на врата, съобщава "Вашингтон пост“. Подобни наранявания могат да се случат или на хора, които се бесят, или на удушени.

Въпреки факта, че аутопсията е приключена, причината за смъртта на Епстайн все още не е официално обявена.

Статията на ВП се появява, след като в сряда NBC цитира няколко неназовани източници, твърдящи, че двамата охранители, натоварени с наблюдението на Епщайн, може да са спели, когато той очевидно се е самоубил в килията на затвора в Ню Йорк.

Източниците твърдят също, че пазачите са заподозрени, че са фалшифицирали вписванията в графика, за да покажат, че проверяват Епстайн в килията му на всеки 30 минути, като всъщност не са го правили. Епстайн умира един или два часа преди тялото му да бъде намерено.

Това се случва, след като CBS съобщи във вторник, че писъци уж са били чути от килията на Епстайн по време на смъртта му миналата седмица. Съобщава се, че охраната е викала "дишай, Епстайн, дишай!“, докато се опитвала да го съживи, след като открила, че се е обесил в килията си в Манхатън.

По-рано "Ню Йорл пост“ съобщи, че 66-годишният обвиняем в сексуален трафик се е обесил с чаршаф от най-горното легло в килията си. Вестникът цитира неназован източник, че Епстайн е коленичил на земята и се е навел напред, за да се удуши.