Андрей Никитин, който първоначално бе заподозрян, че стои зад атентата в метрото на Санкт Петербург, е уволнен от работа. За това разказа самият той пред IslamNews.
„Тази история изключително много усложни живота ми. Вчера не можах да излетя за вкъщи, тъй като другите пътници отказаха да летят в един самолет с мен. Освен това загубих и работата си. Днес шефът ми от Нижневартовск ми съобщи, че съм уволнен, защото така го помолили от регионалния следствен комитет”, жалва се той.

След кървавия атентат в метрото на Санкт Петербург много медии разпространиха снимката на мъж с брада и шапка на главата, облечен целия в черно. Средствата за масова информация твърдяха, че това е един от организаторите на атентата. Малко по-късно мъжът сам отиде в полицията, за да докаже, че няма нищо общо с касапницата.

След това Никитин си купил самолетен билет за Москва, за да се прибере у дома, но пътниците отказали да летят с него. Лошият му късмет обаче не свършва с това. Пристигайки в руската столица, той отново е задържан от полицията. Малко по-късно излиза на свобода. 

"Репортерите, които по-рано ме наричаха терорист, непрекъснато преследват мен, моите близки и приятелите ми.  Моля ви, спрете да ме гоните и ми позволете да живея спокойно”, призова той.