Хилъри Клинтън заяви пред CBS News, че съпругът й е бил прав да се откаже да напусне президентския пост след скандала с Моника Люински. Като първата дама, тя стоеше до него, когато президентът Бил Клинтън беше заплашен от импийчмънт, след като бе излъгал по делото за Люински, която тогава беше стажант в Белия дом.

Хилъри заявява, че абсолютно не е съгласна с онези, които са искали съпругът й да напусне поста. В интервю през май бившият държавен секретар каза, че сега активистите от #MeToo "живеят в различен контекст".

Миналата година, с нарастването на движението #MeToo, много известни политици, представители на бизнеса и развлеченията подадоха оставка или бяха снети от поста си поради твърдения за сексуален тормоз или нападение. Сенаторът демократ от Ню Йорк Кирстен Гилибранд се изказа, че тогава през декември 1998 г. президентът Клинтън също е трябвало да подаде оставка след скандала.

Самата Люински заяви в началото на 2018 г., че много съжалява за отсъствието на движението #MeToo в края на 90-те години на миналия век. И тя е уверена, че психологическата травма, която е получила, е станала част от националната травма на цяла Америка.


Превод и редакция: БЛИЦ