Кукабара в планината Кийлс, Австралия, Слънчев бряг, погълна цял плъх пред двойка. Daily Mail публикува видеото.
 


Джордж Трояновски и любимата му живеят в малка къща в провинцията и хранят дивите птици, които използват дома им като подслон. Блудницата е една от петте кукабари, които редовно се появяват около дома на двойката. Тя често лети с плячката си, за да покаже ловния си талант, и попада в обектива на австралийците.

Видеото, заснето от Трояновски, показва как кукабарата се появява на балкона с мъртъв плъх в човката си. "Здравей, Блуднице, мила моя," казва операторът при вида на птицата.Кукабарата започва да поглъща целия безжизнен гризач. Птицата размахва крила няколко пъти, за да си помогне да погълне твърде голямата плячка. В крайна сметка само върхът на опашката на гризача остава стърчаща от клюна на птицата. „Невероятно“, казва авторът на видеото. "Блуднице, сега не трябва да те храним една седмица", казва любимата му.

Кубакарите (гигантски зимородци) гнездят в Австралия и Нова Гвинея. Тези птици се хранят с насекоми, както и с гризачи, гущери и змии, включително отровни. Те са известни с писъците си, които приличат на човешки смях. Смеещата се кукабара е дълга 45-47 сантиметра.

Превод: БЛИЦ