Директорът на службите за разузнаване и сигурност в Холандия Оно Ейкелсхайм смята, че Главната дирекция за разузнаване (ГРУ) е една от най-добрите разузнавателни служби в света. Той разказа за това в коментар за Ройтерс.

"Не ми харесват рейтингите, но ГРУ е на върха в тази област", каза той, добавяйки, че руската специална служба  е "явна заплаха".
На 4 октомври холандският министър на отбраната Анк Беювел обяви предотвратяването на руска кибернетична атака. Според нея четирима руснаци били арестувани на 13 април в близост до централата на ОЗХО в Хага. Те се намирали в паркирана кола, заредена с подслушватели, а по-късно били депортирани. Появили се и имена и снимки на хора, които се смятат за ​​офицери от руското военно разузнаване.

По-късно Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че всички те са "офицери от руската армия", а именно служители на Главната дирекция на Генералния щаб на Русия (ГУ ГШ, бивша ГРУ). Те са обвинени в хакване на компютри, използване на измамни схеми, кражба на лични данни и изпиране на пари. Посочва се, че те извършват незаконни дейности приблизително от декември 2014 г. и поне до май 2018 г.

Превод: БЛИЦ