Археологическите разкопки и случайни находки на скелети на древни хора с гигантски размери все още остават една от загадките на човечеството. По неизвестни причини тези факти не са признати от науката, мълчат под гриф секретно и до днес тази тема остава отворена за обсъждане и нови теории. И така, на кого принадлежат тези останки?

Територията, където се откриват скелетите е доста обширна: в почти всеки континент са открити подобни останки на гигантски хора, чийто ръст варира от 3 до 32 метра. В същото време споменаването на гигантите води началото си от древни легенди, приказки, както и от исторически записи на пътешественици.

Нека разгледаме най-популярните теории:Извънземни раси

Легендата за Атлантида, заселена от цивилизация с високо ниво на развитие, ръстът на чиито жители достигал 6 метра, все още вълнува умовете на изследователите на извънземната цивилизация. Според една версия на Земята преди човечеството е имало няколко силно развити цивилизации, една от които са били атлантите. До ден днешен стотици артефакти са открити близо до островите на Гърция, разказващи, че някога техните създатели са били хора с висок ръст. Учените предполагат, че приблизителното местоположение на потъналия остров се намира между северното крайбрежие на Африка и остров Крит. Популярно е мнението, че след потъването на голямата Атлантида, малък брой жители все пак са успели да избягат, прехвърляйки знанията си на човечеството.

Изненадващо е, че почти всички народности имат легенди за определени божества, които предават знания на хората. Може би човечеството дължи развитието си на атлантската цивилизация?Древният вид гигантски маймуни

Изследователите стигат до това заключение, въпреки наличието на експертиза, науката не може да даде точен отговор: принадлежат ли огромните скелети на човешки прадеди или на изправена маймуна. Например, мумифициран пръст, открит в Египет, дълъг 38 сантиметра, говори за гигант с височина около шест метра, който би могъл да принадлежи както на мистериозния Кинг Конг, така и на хората.Клон на човечеството

Теорията, че хора-гиганти са живели в ерата на динозаврите, има право на живот. Откритите разкопки от древността, илюстриращи рисунките на хора с динозаври, трудно могат да се нарекат съвпадение. Например камъните от Ика, открити в Перу, показват не само рисунки на древни динозаври, но и тяхното опитомяване от древни хора. Трябва да се отбележи, че по това време атмосферното налягане било съвсем различно - удобно за живота на гигантски същества, включително богатирския клон на човешката раса.

Но в допълнение към горните и други теории е поразително, че и до днес хората срещат гиганти в близост до гъсти гори и дълбоки пещери. Може би тези гиганти живеят и все още са на земята, край нас, само от време на време намекват с появата си, че историята им все още не е приключила.

Превод: БЛИЦ