Учените отдавна се опитват да обяснят впечатляващите, а понякога и плашещи истории на хора, преживели клинична смърт. Освен това, техните разкази от една страна са сходни, но от друга значително се различават. Предлагаме ви да се запознаете с тези истории свързани с това има ли живот след смъртта? 

Истории за живота след смъртта


31-годишна жителка на Санкт Петербург, докато била на почивка в Турция, изведнъж почувствала слабост и изпаднала в кома. В продължение на няколко седмици лекарите се борили за живота на пациентката. Тялото, отслабено от болестта, обаче, не издържало и жената починала. Според думите на жената, преди да умре, тя усетила хлад на нивото на сърцето. Почувствала как то започнало да бие по-бавно и изведнъж изпитала рязко убождане, а след това топлина обхванала цялото й тяло и настъпила тъмнина. По-нататък тя не си спомняла нищо.

Американски неврохирург преди този случай не вярвал в отвъдното, но всичко се променило драстично, когато изпаднал в кома. В другия свят, разказва Ебен, той разговарял с непознато момиче, което буквално излъчвало любов.Тя му казала, че там мъжът няма от какво да се страхува: той е обичан и на него се държи много, и той просто не може да направи нищо неправилно. Там Ебен се срещнал с полупрозрачни образувания, с които разговарял. Чувствата от преживяването били толкова реални, че сега мъжът е сигурен, че „на оня свят“ има живот.

Жител на Воронеж през 2018 г. по невнимание порязал ръката си със стъкло. Когато лекарите пристигнали, мъжът бил загубил много кръв и изпаднал в безсъзнание.

Той видял тялото си отстрани и лекарите, които се опитваха в този момент да го реанимират. Мъжът почувствал как преминава през черна тръба, в края на която се виждала светлина. Оказвайки се там, той се срещнал с роднините си, които отдавна били мъртви. Те, обаче, не били много щастливи от пристигането му на този свят, тъй като това се случило твърде рано и той трябвало да се върне.

Жител на Душанбе периодично страдал от безсъние. Мъжът се опитал да реши проблема със хапчетата за сън, но по нелепа случайност успял ги изпил заедно с алкохол. Чувствайки се зле, той изпаднал в безсъзнание. По-късно той си припомнил колко бързо се понесъл към светлината, където бил посрещнат от Исус, който му казал, че не може да влезе в рая, докато не се промени към по-добро. Мъжът променил коренно своите възгледи спрямо живота, спомняйки си полученото наставление.