Християнски проповедник, обикалящ улиците на норвежки град, е бил жестоко пребит и ограбен от група мюсюлмани, след като те го помолили за „духовно изцелени“. Освен това те го заплашили, че ще го убият, ако не приеме исляма.
 

Роар Флотум проповядвал и се молел за бедните в Трондхайм, когато към него се приближили група мюсюлмани. По думите му, те го помолили да дойде да се помоли за техен приятел, който бил наранил крака си. Мъжете го отвели в отдалечен заден двор и го блъснали по стълбите на мазе.
 
След като го пребили и ограбили, те заплашили да го убият, ако не приеме исляма.
 
„Искаха да кажа няколко думи на арабски. Бях уплашен и си помислих, че ще ме убият, защото казаха, че имат нож и не искат свидетели“, разказа той пред местни медии.
 
Флотум незабавно отишъл в полицията, въпреки че бил предупреден да не съобщава за случилото се на властите. Във Фейсбук норвежецът посочва, че не е получил тежки  наранявания, но му откраднали около 10 000 крони (около 1000 долара).
 
Той обяснява, че мюсюлманите били много любезни, когато първоначално се приближили към него на улицата и той не вярвал, че биха го подмамили.
 
Проповедникът е категоричен, че ужасяващата случка няма да го накара да спре с уличните проповеди.
 
Според първоначалната информация, полицията още не е извършила арести по случая. От там се надявали да идентифицират извършителите чрез записи на камери.

Превод и редакция: БЛИЦ