Броят на интернет потребителите в Китай достигна 854 милиона до юни 2019 г., а процентът на достъпност 61,2%, сочат данните от доклад за развитието на интернет в Китай, публикуван в петък. Това е увеличение от 25,88 милиона от края на миналата година насам, като степента на достъпност до интернет се е качила с 1,6 процентни пункта, се казва в доклада на Китайския информационен център за интернет мрежата.

Общо 847 милиона китайци са използвали мобилните си телефони за сърфирането в интернет, което е с 29,84 милиона повече в сравнение с края на миналата година. Потребителите на мобилни телефони в страната е достигнал 99,1% от общия брой на населението, което е с 0,5% повече, пише Националното радио.

В сравнение с преди пет години, скоростта на сваляне се е увеличила около шест пъти, а таксите за мобилен интернет са паднали с над 90%.

По-бързият и евтин интернет значително повиши потреблението, като средно на месец то достигна 7,2 гигабайта, което е 1,2 пъти над средното ниво за света, се казва още в доклада.