36-годишната китайка Хуанг Гуоксиян от две години страда от неизвестна болест, което доведе до факта, че коремът на жената се е увеличил до невероятни размери. Някои хора погрешно решили, че китайката носи близнаци или тризнаци.Жителката на провинция Гуиджоу не толкова отдавна била стрйна и не се откроявала много от кльощавите си съседи. Всичко се променило един ден, когато стомахът започнал да набъбва. Сега теглото на жената е 54 кг, от които 20 кг е туморът.

Жената била в местни болници, където й поставили диагноза цироза на черния дроб, течност в коремната кухина и тумор на яйчника. Нито един от тези проблеми не е истинската причина за гигантския корем. Лекарите вече били изпомпали течността от коремната част на тялото, но тя бързо се върнала обратно. Според един от експертите, китайката може да има рядък доброкачествен тумор, но за да се потвърди тази диагноза, е необходимо да се подложи на преглед в добра клиника.

Цената на всички процедури в градската болница е 4300 долара (пътуване, преглед, операция). Разбира се, Гуоксиян няма такива пари, затова се обърнала към обществеността. Жената има две деца, за които да се грижи. Съпругът постоянно работи далеч в града, идва само през почивните дни. Цялата домакинска работа паднала върху десетгодишния им син, тъй като Гуоксиян сега едва ходи и дори й е трудно да лежи. Възрастните родители на жената помагат на семейството, но скоро ще се нуждаят от помощ сами.

Жената практически е в отчаяние: животът в селото я принуждава да работи постоянно, освен това тежка работа. Гуоксиян скоро може да бъде прикована за леглото. Цялата й надежда е само в хора и благотворителни организации. Китайката се надява, че ще успее да събере необходимото количество и да продължи нормалния живот.

Превод: БЛИЦ