В така създалата се ситуация около Палмира Русия не трябва да се надява на световната общност, не трябва да плува по сирийското течение, нито да се ориентира по външните инициативи или аморфните резолюции на ООН, приети под натиска и контрола на САЩ. Това коментира Александър Хроленко в ТАСС, цитиран от News Front. 
 

След победата на законното правителство на САР, световната общност ще приеме това като факт.
Дори още  днес «много експерти от Запада са съгласни с мнението, че победата на режима в Алепо ще бъде голяма крачка напред към прекратяване на продължаващата вече пет години гражданска война».

 Време е Москва да се замисли над сирийския план «Б» и да го приложи така решително, все едно шумната, агресивна и безполезна международна общност с центрове във Вашингтон, Лондон, Берлин, Брюксел, Париж не съществуват, а има само един противник, ИД, който трябва да се унищожи в най-кратки срокове.
Независимо от позицията на новата администрация на Белия дом.

В противен случай сирийската кампания на ВКС на Русия може да се разтегне в десетилетия.
Допускам, че неслучайно прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков не отрече, а само преадресира към Министерството на отбраната варианта за привличане на руски сухопътни войски към контратерористичната операция в Сирия — отчитайки ситуацията в Палмира.