Кореец измина десетки хиляди километра, отправяйки се на околосветско пътешествие със скутера си, но когато пристигна във Великобритания, му се случи нещо много неприятно. За година и два месеца 43-годишният Юнг Гу Ро е посещава 37 страни и изминава 64 000 километра на моторчето си Honda PCX125.
Мъжът признава, че винаги е мечтаел да се отправи на околосветско пътешествие и от дълго време искал да отиде до Великобритания. Именно там обаче, и по-точно в Манчестър, пътешествието му като нищо можеше да приключи.

Не е за вярване! Какво представлява скоростна гонка между престъпници и полиция в Китай (ВИДЕО)В своя Инстаграм той съобщава, че недоброжелатели са задигнали превозното му средство. В багажника на мотора били всичките му лични вещи, освен камерата, паспорта и таблета.Жителите на града веднага се притичат на помощ на изпадналия в беда кореец. Собственикът на мотомагазина, от когото Юнг си взел масло малко преди инцидента, започва да събира средства, за да купи нов мотопед на пътешественика. „Той сподели с нас историята си, а аз не можах да повярвам на очите си, когато видях на километража числото 64 000. Подарихме му една резервна гума. А на следващия ден му откраднаха скутера”, разказва Лий Хиндъл.По думите му, разстроеният мъж не знаел какво да прави и опитвал да се свърже с корейската полиция.

За два дни през платформата GoFundMe са събрани над 3 000 паунда. През това време Хиндъл и приятелите му се грижат за Юнг и дори му наемат квартира. „Просто искахме да му покажем, че не всички британците са лоши”, добавя собственикът на магазина.

Превод: БЛИЦ