Коронавирусът повлия и на шоколада
Повечето сладкари във Франция са подготвили продукцията си за Великден в началото на март, но карантината променя всичко
Повечето сладкари във Франция са подготвили продукцията си за Великден в началото на март, но карантината променя всичко. В един цех например, шоколадовите изделия са в хладилни стаи, а някои не са довършени, защото служителите са временно безработни.
Филип Корне - производител на шоколад: Всичко спря с началото на карантината.
Друг магазин, съществуващ от 1946-а и с опашки по това време на годината, сега е празен. Натали Корне - производител на щоколад: Чакаме да видим дали нещо ще се промени.
Школадът представлява 20 процента от годишния оборт на сладкарите, затова загубите им тази година ще са значителни. Някои разчитат на продажби в интернет.
Последвайте ни
0 Коментара: