Тримата заложници и престъпникът, който предизвика заложническата ситуация в Калифорния са мъртви, съобщава „Ройтерс“. Три жени и въоръженият, който ги държеше като заложници в дома за ветерани в град Йонтвил, са мъртви.
Щатският сенатор Бил Дод заяви пред репортери по-рано, че въоръженият мъж е член на „Път към вкъщи“ – програма за ветерани, страдащи от посттравматично стресово разстройство, а заложничките са били служителки в дома.
 

„Това са трагични новини, които се надявахме, че няма да се налага да споделяме с обществото“, заяви говорител на пътната полиция в Калифорния - Крис Чайлдс.
 


Домът за ветерани в Калифорния, който подслонява около 1000 нетрудоспособни и възрастни военни ветерани, е най-големия от този тип в САЩ. В същия кампус, но в отделна сграда, се помещава и домът „Патуей“.

Целият комплекс, персоналът и пребиваващите в него, са били поставени под блокада по време на заложническата ситуация. Въоръженият мъж влязъл в сградата на „Патуей“, носейки оръжие, по време на парти за напускането на един от служителите. Това разказа Лари Кеймър – съпруг на една от администраторките на програмата, който заяви, че е говорил по телефона с жена си, точно когато започнал кошмарът.
 
Превод и редакция: БЛИЦ