Винаги се е знаело, че принц Хари ще се влюби в жена, която прилича на майка му, принцеса Даяна, твърди кралски биограф. 

Анджела Левин, която написа "Хари: Разговори с принца" през 2018 година, направи своето твърдение на фона на бомбастичното решение херцогът и херцогинята на Съсекс да напуснат кралското семейство. 

Най-близките на Хари, включително брат му, първоначално са го били предупредили относно бързината, с която се развива връзката му с Меган Маркъл, след като двамата се запознаха през октомври 2016 година. 

Левин смята, че синергията между Меган и Даяна е окуражила принца да се ожени за актрисата и оттогава това има влияние върху всички негови решения. 

Принц Хари започна да се среща с Меган Маркъл, когато тя бе на 36 години - същата възраст, на която принцеса Даяна загина без време. 

В интервюто им пред Би Би Си през 2017 година по случай годежа им Хари казва: "Мисля, че Даяна щеше да е много щастлива ... да се вълнува много за мен". 

Ms Levin suggests that the synergies between Meghan and Diana encouraged his hurry to marry and have impacted his decisions ever since. Pictured: Princess Diana with Harry and William at Thorpe Park in 1993

По думите му, тогава принц Хари е предполагал, че бъдещата му съпруга и майка му биха били "най-добри приятелки" и "много гъсти". 

Хари заяви още, че се чувства спокоен, когато знае, че Даяна все още някак си поддържа връзка с него и е осведомена за всяко важно събитие в живота му. 
The pair shared his mother's passion for helping the less fortunate

Принц Хари е имал две по-дълготрайни връзки преди да се запознае с Меган - с Челси Дейви и Кресида Бонас. И двете жени са със силни характери, които знаят какво искат, точно както и Даяна.  

Meghan had been a keen admirer of Princess Diana's good deeds when she was growing up

Пишейки на "Телеграф", Левин казва: "Хари, както изглежда, никога не е искал жена, която постоянно да му казва да и тихо да го следва по време на кралските му ангажименти, а жена, която да върви гордо изправена, пиперлива и винаги да защитава мнението си". 

"Провалилите се връзки в миналото му помогнаха да определи какво той иска занапред в живота си: някой, който е красив, интелигентен, топъл, секси и със силен характер, но и капка майчинство", добавя тя.