Жител на американския град Кемп Верде, щата Аризона, откри труп на чупакабра в пещера. 31-годишният Кристофър Кубаш се натъкнал на останките, докато се разхождал сред природата, съобщава esoreiter.ru.„Реших да се посетя места, на които не съм бил преди и попаднах на пещера, а в нея открих мумифицирани останки на странно същество. То е с дълги задни крайници и къси предни. Има и дълга опашка. Може би тялото е на млада чупакабра. Дължината му е около 120 см. Никога не съм виждал подобен звяр“, разказва Кристофър.

Той се свързал с криптозоолози от Ню Йорк, а по снимки те се опитали да отгатнат от кой вид е странното същество. Специалистите твърдели, че можело трупът да е на койот.

Кубаш няма желание да се връща в пещерата, но е готов да предостави на учените координатите на мястото, за да изследват останките на съществото, което предполага, че е чупакабра.

Чупакабра или Чупакабрас е същество, обитаващо, според легендите, южните части на Северна Америка, Централна Америка и Южна Америка. Чупакабра (tʃupa'kabɾa) води началото си от испанските думи chupar, което означава "да суча", и cabra, което означава "коза". Или в буквален превод "козо смукач" или "козо сукач"). Това същество спада към групата на Криптидите. Сведенията за съществото Чупакабра идват от Мексико, Панама, Пуерто Рико и САЩ (Тексас и Колорадо). Според очевидците то представлява невисоко същество, което напада нощем кози, крави и овце и пие кръв, като това ги умъртвява. Някои разказват,че напада и хора,като ги отвлича в гората, където никой не знае какво става с тях. Първи сведения за Чупакабра са записани през 1990 в Пуерто Рико, Перу, Чили и Хондурас,а по-късно и в САЩ, Мексико и Панама.

Източник: "Флагман"