„Кърт Ръсел идва в програмата The One Show, за да представи втората част на филма „Пазители на Галактиката“. И тъй като разговорът е на извънземна тема, водещият се интересува вярва ли актьорът в съществуването на извънземни и че някога нашата планета е посещавана от представители на други цивилизации, пише po-krasivi.net.

На въпроса за извънземния разум Ръсел неочаквано признава, че веднъж лично се е срещал с НЛО. Това се случва обаче не на земята, а в небето. Заедно със сина си Оливър двамата летят с частен спортен самолет.

В този ден, който Кърт ще помни цял живот, той се намира зад щурвала, когато изведнъж, вече във въздуха, актьорът вижда шест огнени точки, разположени във формата на буквата V. Синът на холивудската звезда също забелязва странното явление и пита баща си какво е това. Ръсел признава, че се опитва по-внимателно да разгледа странните огньове, за да определи природата им. Но не успява и е принуден да отговори на Оливър, че си няма понятие какво виждат пред себе си.

Няколко години след тайнствената среща Кърт Ръсел случайно се натъква на документалния филм за „огньовете на Финикс“ – серия оптически феномени, наблюдавани в небето на САЩ през март 1997 г. Когато вижда на екрана кадрите, запечатали триъгълните формирования от светещи обекти, артистът изпитва чувство на дежавю.

И тогава актьорът разбира, че самият той е виждал абсолютно същото НЛО. Това го кара отново да си спомни деня, когато се сблъсква с необяснимия феномен в небето.

И досега тази загадъчна среща го вълнува и поставя множество въпроси: какво всъщност е видял тогава в небето кумирът на милиони, седейки зад щурвала на спортния самолет…