Най-малко четиринадесет души са били простреляни по време на стрелба от кола в понеделник вечерта в Ийст Гарфийлд парк Park в западната част на Чикаго. Сред тях са и три деца на възраст 3, 11 и 13 години.

Стрелбата е отнела само няколко секунди. Тя е избухнала в блок 2700 на Уест Флорной Авеню, съобщава полицията, цитирана от "Дейли Мейл".

Изстрелите са произведени от кола, а стрелецът е стрелял безразборно по група хора отбелязващи празника Хелоуин, събрани в близост до кръстовището на Калифорния и Полк около 21.30 на 31 октомври, обясни началникът на полицията в Чикаго Дейвид Браун.

Атаката е приключила за три секунди. Видеозапис за наблюдение е заснел цялата стрелба. На видеото са забелязани поне двама двама души, които са стреляли безразборно в тълпата, съобщи още Браун.

 

От полицията се надяват, че пострадалите ще могат да предоставят повече информация.

Линейки са транспортирали простреляните до различни болници, а някои от тях са били закарани от присъстващи на атаката, разминали се с куршумите.

Очевидец разказа, че е намерил момиченце с огнестрелна рана под коляното и го откарал в близката болница. Той също така е видял и възрастен мъж, който е бил прострелян в главата. „Имаше кръв навсякъде“, казва мъжът.

Разследването на Чикагската полиция продължава, съобщава BG Voice

Всеки, който има информация, се насърчава да се свърже с полицията в Чикаго, като се предлага награда до 15 000 долара.

Инцидентът е поредният удар по имиджа на Чикаго под ръководството на кмета Лори Лайтфут.

Откакто тя стъпи в длъжност в края на 2019 г., престъпността в града се увеличи до нива, невиждани от десетилетия.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук