Един полицай е бил убит при терористичната атака в центъра на Виена, съобщава вестник Kronen Zeitung. Терористите са организирали нападение на четири обекта във Виена, взели са заложници в един от ресторантите.

По-рано от информационните издания беше съобщено за поне 7 загинали и няколко ранени.  Един от нападателите се е самовзривил, другите терористи са открили безразборно стрелба от огнестрелни оръжия. Очевидци са разказали, че в терористите е бил видян автомат Калашников.Австрийският вътрешен министър нарече стрелбата в центъра на Виена терористична атака. Освен това той е добавил, че атаката все още продължава.

Касапница до синагога във Виена със стрелба и жертви, нападател се взриви ВИДЕО

Един от нападателите е ликвидиран на място, друг е избягал, но по-късно е задържан.

Очевидци са заснели видеозапис на полицейската операция, която се провежда в момента в центъра на Виена. Мишена на терористите са станали еврейски културен център, синагога и два ресторанта. В момента е известно за седем убити и голям брой ранени, но това далеч не са окончателни данни.

Представените кадри показват, че полицията провежда операция в ресторант, претърпял терористична атака. Няма информация каква е съдбата на взетите за заложници.

Превод и редакция: БЛИЦ