Полицията в Сърбия е по петите на косовския бандит Горан Петрович, който избяга и се укрива след истинска касапница. Според данните на сръбското МВР той вкарал насила в колата съпругата си Йована, тъщата и бебето. След това спрял на странична уличка и хладнокръвно убил жена си и тъщата. Детето също е пострадало, вероятно – ранено от рикоширал куршум, но е стабилизирано.

Жестокото престъпление е предшествано от години на физическо насилие и психически тормоз.


Горан Петрович

Горан Петрович бяга от родината си след серия от жестоки грабежи и побои. Запознава се с Йована и заживява с нея. Преди година тя ражда момиченце, но малко след това бяга от дома си след поредния побой.През цялото време Горан преследва жена си, изпраща й заплашителни съобщения във Фейсбук, а когато тя го блокира, започва да пише под фалшиви имена и всеки път предупреждава едно и също – че ако Йована не се върне при него, ще я убие.

Жестокото убийство се разиграва пред очите на роднини на Йована. Те разказват, че той уговорил жена си да се срещнат между село Буяновац и Ниш на пътя, за да може да види детето си. Горан пристигнал с такси, излязъл от него и седнал на задната седалка на Мерцедсес,  в който били Йована, майка й и бебето, а отпред – роднина на семейството.

„Стреля два пъти, след което излезе и се качи отново в таксито”, разказва очевидецът.

Полицията в Сърбия е арестувала таксиметровия шофьор и изяснява защо той не е подал сигнал за жестокото престъпление.

Превод БЛИЦ