Появи се кърваво видео от момента, в който водещият кандидат за президент на Бразилия Жаир Болсонаро беше намушкан с нож. БЛИЦ припомня, че това се случи по време на предизборна проява в град Жуиз ди Фора, щата Минас Жераис.
 

Синът му Флавио заяви в Туитър, че баща му е ранен в корема, но няма опасност за живота му.
   
Телевизия "Глобо" съобщи, че Болсонаро е получил сериозно нараняване на черния дроб и е приет в болница за операция. Полицията в щата Минас Жераис каза, че е задържала заподозрян за нападението. Според полицията в Жуиз ди Фора арестуваният мъж има психически проблеми.
 


               Задържаният заподозрян за нападението

Кандидат-президентът е в тежко, но стабилно състояние, разкриха здравни служители. Лекари казаха, че пълното възстановяване на Болсонаро може да отнеме два месеца, а той ще прекара в болница поне седмица. По думите им първоначално е имало риск за живота му, но сега неговото състояние е "сериозно, но стабилно". 


В социалните медии бяха разпространени множество видеозаписи, показващи ранения Болсонаро 

Нападението срещу крайнодесния кандидат, който води в социологическите проучвания, е драматичен обрат в най-непредсказуемите избори в Бразилия от възстановяването на демокрацията преди 30 години. Разследвания за корупция вкараха в затвора мнозина влиятелни бизнесмени и политици през последните години и отчуждиха разгневените избиратели.
 
Съгласно бразилското законодателство малката коалиция на Болсонаро няма почти никакво време в регулираните от държавата предизборни рекламни блокове по телевизията и радиото. Това означава, че той разчита главно на социалните медии и предизборните прояви из страната, за да събира подкрепа. Ако Болсонаро не е в състояние да ходи на такива събирания, това може да застраши кампанията му.
 
Програмата на крайнодесния кандидат включва сурови мерки за справяне с престъпността в Бразилия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!