Пътничка на полет от Челябинск за Сочи на авиокомпаниите "Победа" беше отстранена от самолета само защото стюардесата усетила, че тя мирише на електронни цигари IQOS.

Стюардесата заподозряла, че момичето на име Олга пуши, макар че у пътничката не били открити цигари или устройства за пушене. Въпреки това, за всеки случай самолетът кацнал извънредно в Самара, пишат световни медии.

Инцидентът е станал днес, 10 ноември. Олга излязла от тоалетната на самолета, когато била спряна от „бдителна“ стюардеса, която заявила, че в тоелтната мирише на IQOS. Стюардесата пушила такива цигари и познавала тази миризма. Пътничката обаче отхвърлила тези обвинения.

Историята не свършва дотук. Според източник, паспортът на младата пасажерка бил отнет паспорта й била помолена да подпише документ, че пуши на борда. Олга обаче отказала. Тогава пътничката била информирана, че самолетът ще кацне извънредно на летището в Самара.

Там жената била претърсена от полицията, но те не открили нищо подобно на електронна цигара и други тютюневи изделия. Самата стюардеса по-късно заявила, че няма други „доказателства“ освен миризмата.

Независимо от това самолетът отлетял от Самара до Сочи без Олга - тя била свалена от полета. Жената трябвало да си купи нов билет до дестинацията - два пъти по-скъп от този, който е загубила. Сега тя ще се свърже с полицията.

Превод: БЛИЦ