Президентът на САЩ Доналд Тръмп е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, в който не е изразил намерение да започне военна намеса във Венецуела. Това каза руският външен министър Сергей Лавров след края на преговорите с венецуелския си колега Хорхе Ареаса, предадоха световните агенции.

По думите на Лавров "в телефонния разговор с президента Путин такова намерение не е прозвучало".

Преди няколко дни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Доналд Тръмп има добри намерения за ядреното разоръжаване, но САЩ не са обсъждали темата с Русия на ниво експерти. Той не разкри подробности дали ситуацията във Венецуела е била обсъждана от двамата световни лидери.

Президентът на САЩ обаче посочи веднага след разговора, че по въпроса за Венецуела, е подчертал, че "всички варианти продължават да бъдат на масата". САЩ са "на страната на венецуелския народ", е дал да се разбере той.

Конфликтът за Южноамериканската страна бе заради Съединените щати, които искат венецуелският президент Николас Мадуро да се оттегли, и Русия, която обвинява администрацията на Тръмп, че се опитва да организира държавен преврат в тази държава с огромни петролни резерви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!