Появи се ужасно видео, на което лекар премахва 20 живи червея от окото на мъж. 60-годишният пациент, известен с фамилията Ван, каза, че за пръв път усеща чуждо тяло в очите си преди няколко месеца, но смята, че състоянието му е причинено от умора и не е предприел лечение, пише Daily Star.

Г-н Уан от град Суджоу в провинция Дзянсу в източен Китай започна да усеща нарастваща болка в окото и беше приет в общинската болница в Суджоу за задълбочен медицински преглед.


След това д-р Си Тинг идентифицира група малки червеи, заседнали под десния клепач на г-н Уан.

Видео, направено от медицинския персонал, показва как д-р Си издърпва дълъг, извиващ се червей от клепача на пациента и го поставя в прозрачен контейнер.

Впоследствие той премахва поне 20 бели тънки кръгли червея, известни още като "нематоди".

Червеите са известни като паразити, живеещи в конюнктивалната торбичка и слъзните канали на кучета, котки и други животни.

Отнема около 15 до 20 дни, докато ларвите се развият като червеи, според д-р Си.

Докато г-н Уан твърди, че няма домашни любимци вкъщи, той призна, че е спортувал редовно на открито и може би е имал контакт с животни понякога.

Лекарят напомни на собствениците на животни да внимават с хигиената на домашните любимци, тъй като паразити като нематоди могат да се прехвърлят на хората.


Превод: БЛИЦ