На регионалните избори в Крим миналата неделя, роденият в Нигерия, кандидат от Комунистическата партия на Руската федерация, Ханза Дъглас спечели в един от мажоритарните окръзи на Армянск, ставайки депутат на местния градски съвет. 
  
"Преди да се преместя в Крим, работех в Краснодар по програмата "Земски лекар", но нямах гражданство. Когато го получих, се оказа, че в Краснодарския край няма повече свободни места. Преместих се в Крим, в Армянск. Има дори малък град, клиника и болница в добро състояние ", казва Ханза Дъглас. 

След изборите на първо място Ханза възнамерява да се занимава с въпроси на медицината. „Разбирам, че този въпрос е от сто години, но никой не го решава, никой нищо не прави.

Поставих си задача да подобря качеството на медицината в моята област, искам да привлека специалисти тук. За целта трябва да се създадат условията - това е основата на всичко. На първо място са необходими прилични условия на живот ", казва Ханза Дъглас. 

Ханза Дъглас е роден през 1988 г. в нигерийския град Порт Харкурт. След като завършва колеж през 2006 г., той се премества в Краснодар. През 2013 г. завършва Кубанския държавен университет с медицинска степен.

Миналата година Ханза Дъглас се премести в Крим по програмата "Земски лекар". Работи като хирург в градската болница на Армянск, женен е, има дъщеря.

Превод: БЛИЦ