Президентът Доналд Тръмп се чувства много добре и не е имал температура през последните 24 часа, заяви на специален брифинг днес лекарят на Белия дом Шон Конли и добави, че е изключително доволен от напредъка на Тръмп, предаде Ройтерс. Освен д-р Конли пред журналистите излязоха още 8 доктори, които се грижат за президента 24 часа в денонощието.


По думите му президентът няма затруднено дишане. Той е наблюдаван внимателно за усложнения, но не е на кислород.

Според лекуващия екип Тръмп е попитал за хидроксихлорокин, но не го лекуват с него. Планирано е петдневно лечение с ремдесивир.

Самият Тръмп казал на лекарите, че се чувства в състояние да напусне клиниката още днес. Д-р Конли обаче уточни, че не може да посочи срок за изписването на Тръмп от Националния военен медицински център „Уолтър Рийд“.

Неназован източник, цитиран от CNN, е заявил пред журналистите, че следващите 48 часа са от жизнена важност за състоянието на президента, който е работил тази сутрин в стаята си.

"Аз съм добре", е последното съобщение от президента в неговия профил в Туитър. „Лекарите, сестрите и ВСИЧКИ във ВЕЛИКИЯ Медицински център "Уолтър Рийд", и други от подобни изумителни институции, които се присъединиха към тях, са НЕВЕРОЯТНИ!!! Изключителен напредък има през последните 6 месеца в борбата с тази ЧУМА. С тяхна помощ, аз се чувствам добре!“, обяви в бомбастичния си стил в Туитър президентът.