Жителка на индийското село Бариджария, Мадхя Прадеш, преследва леопарда, който бе отвлякъл сина й в продължение на почти километър и спаси детето, отблъсквайки го от хищника с голи ръце, пише Jagran.

Киран Байга, заедно с трите си деца, запалили огън близо до собствената си къща, за да се стоплят. Изведнъж леопард нападнал семейството отзад. Хищникът хванал осемгодишния Раул в зъбите и хукнал в посока гората. Майката на момчето го подгонила.

След като пробягало около километър, животното спряло в гората и седнало, стискайки детето с ноктите си. Индийката се хвърлила към леопарда и с голи ръце се преборила за сина си. Жената прегърнала момчето и решила да избяга, но щом леопардът пуснал плячката си, той отново се втурнал към хората. Индийката хванала лапата на голямата котка и я стиснала здраво.

В този момент селяните дотичали да помогнат. Като чул шума, леопардът изчезнал.

Байга загубила съзнание и била хоспитализирана. Жената и синът й са лекувани за нараняванията си. Състоянието на пострадалите е задоволително.

„Ние живеем в буферната зона на тигров резерват и подобни случаи се случват всеки ден. Тук често се срещат леопарди и мечки, а за се спасите, трябва да избягате. След този инцидент страхът от срещата с диви животни се увеличи “, казва Байга.

Превод: БЛИЦ