Семейство лесбийки от Брисбейн, които имат пет деца от донор на сперма, останали шокирани, когато разбрали, че детето на съседите имат същия баща. 40-годишната Шанън Аштън и 39-годишната Лиса Куин използвали материала от един и същи баща – синеок австралийски сърфист, известен като „Джон Доу“, за създаването на петте си деца, съобщава „Дейли Мейл“.
 

Двете са родители на три момчета – на 15, 8 и 4 години и две момичета – на 13 и 1 годинка.
 


Аштън разказва за шокиращия момент, когато осъзнала, че момиченце в родителската ясла на децата ѝ има същия биологичен баща като тях.
 


Детенцето също било отглеждано от лесбийки. Говорейки си с една от тях, Аштън установила, че бащата също е сърфист. След това двете установили, че описанието на донорите им на сперма се покривало напълно.
 


Това означавало, че шестте деца били биологично свързани. Аштън много се развълнувала от този факт и смятала, че би било хубаво децата да се опознаят.
 
Другата майка, обаче, не понесла добре новината. Тя отписала момиченцето си от яслата и прекъснала всякаква връзка със семейството.
 


По-късно Аштън разбрала, че нейният донор на сперма е станал баща на общо 48 деца, а нейното момиченце на година и 10 месеца било последното.

Превод и редакция: БЛИЦ