Командващият Черноморския флот на Руската федерация адмирал Виктор Соколов, когото Украйна твърди, че е ликвидирала в ударите срещу щаба в Севастопол от миналата седмица, се появи в ново видео, съобщава "Фокус", позовавайки се на американската телевизия CNN.

Медията уточнява, че кадрите със Соколов са разпространени в Telegram канала на телевизионната мрежа "Звезда“, управлявана от Министерството на отбраната в Москва.

CNN отбелязва, че не може да потвърди датата, на която е взето интервюто. Допълва се, че от кадрите не може да се направи заключение за мястото и провеждането на интервюто с адмирала.

Видеото бе публикувано ден, след като военното ведомство в Москва сподели запис от среща, на която се предполага, че Соколов е участвал чрез видеоконферентна връзка.

В последното видео той уверява: "Черноморският флот уверено и успешно изпълнява поставените от командването задачи. Както знаете, подвигът на нашите морски пехотинци практически не слиза от екрана на централната телевизия“.

Киев обяви в понеделник, че Соколов е ликвидиран при нападение срещу щаба на ЧФ на Русия в Севастопол на Кримския полуостров. Украинските сили за специални операции по-късно поясниха, че все още "изясняват“ дали руският адмирал е сред загиналите.

Във вторник Кремъл отказа да потвърди дали Соколов е жив, или е загинал при ударите от миналия петък.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук